Меню

Поставьте прилагательные в скобках в нужную форму the volga



Поставьте прилагательное в скобках в нужную форму. 1. the volga is…………long) river in europe. 2. life in the country is…………(relaxing) than in the city. 3. he is one of…………(rich) people in the world. 4. my house is…………(modern) than yours. это

Ответы

i. 1. in 2. with 3.in 4.on 5. for 6. on

ii. 1. what do you like to do&

2.where do you like to play?

3. what have you got at home/

4.where does bob ride a bike?

5.do you walk in the park?

6.whan does he have supper?

vi. 1.much 2.many 3.many 4.much 5.many 6.much 7.many 8.much

vii. tomatoes, pens, children, teeth, women, toes, sheep, families, wolves

1. many people are afraid of spiders.

2. my friend ali is really good at english.

3. but he’s very bad at maths.

4. i am really interested in nature programmes on tv.

5. my brother is keen on collecting stamps.

6. i’m very proud of improving my english.

7. i’m worried about global warming and the environment.

8. this table is next to the window.

9. the box is under the table.

ряд телевизионных или радио программ о жизни и проблемах определенной группы людей. они идут длительное время и транслируются несколько раз в неделю.

программы, показывающие обычных людей в их каждодневной жизни или помещающие людей в специально построенный дом, где их могут снимать круглосуточно и им проблемы для решения.

программы, показывающие конкурсы и викторины.

зачастую ведут известные телевизионные личности.

шоу «телемарафон», во время которой люди звонят и (donate) жертвуют деньги.

звонить в телевизионные шоу, где юди могут как покупать показанные товары так и оставлять заявки на них.

телевизионные шоу показывающие живую или записанную музыку.

телевизионные шоу показывающие такие темы, как мода, , здоровье и досуг.

программы о садоводстве часто (fronded — это возможно опечатка — founded) созданные/основанные знаменитой личностью.

Источник

Степени сравнения прилагательных

Упражнения по теме для закрепления темы «Степени сравнения прилагательных»

Просмотр содержимого документа
«Степени сравнения прилагательных»

V. Раскрой скобки, поставив прилагательное в нужную форму.

1. The ocean is __ thаn the sea. (large)

2.I think this book is __ than уоur book (interesting)

3. Му brоthеr is the __ pupil in his class (good)

4. l think monkeys аrе __animals the in the Zoo. (funny)

5. Аnn is the__ girl in class. (beautiful)

6. Camels аrе __than horses. (strоng)

Степени сравнения прилагательных

1. Выберите в скобках правильную степень прилагательного:

Nick is (happier, the happiest) boy that I know. – Ник – самый счастливый мальчик, которого я знаю.

Of the six cars, I like the silver one (better, best). – Из шести машин мне нравится серебристая больше всего.

Jane’s notebook is (cheaper, the cheapest) than mine. – Ноутбук Джейн дешевле, чем мой.

This is (more delicious, the most delicious) cheese-cake I have ever had! – Это самый вкусный чизкейк, который я пробовала!

This bookcase is (more beautiful, the most beautiful) than that one. – Этот книжный шкаф красивее, чем тот.

Do you feel (better, the best) today than yesterday? – Ты чувствуешь себя лучше сегодня, чем вчера?

I think my cat is (prettier, the prettiest) of all the cats in the world. – Думаю, что моя кошка – самая красивая кошка в мире.

Steve Jobs is (more famous, famouser) than Stephen Wozniak. – Стив Джобс более известен, чем Стивен Возняк.

This week the weather is (hotter, more hot) than last week. – На этой неделе погода жарче, чем на прошлой неделе.

Our new house is (more expensive, expensiver) than the old one. – Наш новый дом дороже, чем старый.

Girls are usually (cleaner, more clean) than boys. – Девочки обычно более чистые, чем мальчики.

Chemistry was (harder, the hardest) subject at school. – Химия была самым трудным предметом в школе.

3. Составьте из данных слов предложения и переведите их.

Читайте также:  От данных существительных образуйте прилагательные выделите в каждом из них

most – the Mona Lisa – in – is – painting – the – famous – the – world.

longer – the Don – is – the Volga – than.

more – Spain – Germany – than – beautiful — is.

London – city – in – biggest – the – England – is.

the – team – Adam – is — worst – the – player – in.

1. the happiest 2. best 3. cheaper 4. the most delicious 5. more beautiful 6. better 7. the prettiest 8. more famous 9. hotter 10. more expensive 11. cleaner 12. the hardest

big – bigger – the biggest

clever – cleverer – the cleverest

good – better – the best (искл.)

pleasant – more pleasant – the most pleasant

poor – poorer – the poorest

bad – worse – the worst (искл.)

funny – funnier – the funniest

important – more important – the most important

sunny – sunnier – the sunniest

far – farther – the farthest (искл.)

comfortable – more comfortable – the most comfortable

wise – wiser – the wisest

The Mona Lisa is the most famous painting in the world. – «Мона Лиза» является самой знаменитой картиной в мире.

The Volga is longer than the Don. – Волга длиннее Дона.

Spain is more beautiful than Germany. – Испания более красивая, чем Германия.

London is the biggest city in England. – Лондон – крупнейший город в Англии.

Adam is the worst player in the team. – Адам – худший игрок в команде.

Раскройте скобки, употребляя требующуюся форму прилагательного.

1. We should eat (healthy) food.

2. Today the streets aren’t as (clean) as they used to be.

3. It’s (bad) mistake he has ever made.

4. This man is (tall) than that one.

5. Asia is (large) than Australia.

6. The Volga is (short) than the Mississippi.

7. Which building is the (high) in Moscow?

8. Mary is a (good) student than Lucy.

9. The Alps are (high) than the Urals.

10. This garden is the (beautiful) in our town.

11. She speaks Italian (good) than English.

12. Is the word “newspaper” (long) than the word “book”?

13. The Thames is (short) than the Volga.

14. The Arctic Ocean is (cold) than the Indian Ocean.

15. Chinese is (difficult) than English.

16. Spanish is (easy) than German.

17. She is not so (busy) as I am.

18. It is as (cold) today as it was yesterday.

19. She is not so (fond) of sports as my brother is.

20. Today the weather is (cold) than it was yesterday.

21. This book is (interesting) of all I have read this year.

22. January is the (cold) month of the year.

23. My sister speaks English (bad) than I do.

24. Which is the (hot) month of the year?

25. Which is the (beautiful) place in this part of the country? :

26. This good-looking girl is the (good) student in our group.

10. the most beautiful.

15. more difficult.

21. the most interesting.

25. the most beautiful.

Переведите следующие предложения на английский язык.

1. Это очень легкая задача. Дайте мне более трудную задачу.

2. Летом дни длинные, а ночи короткие.

3. 22 июня — самый длинный день.

4. В июле дни короче.

5. В декабре дни самые короткие. 6. «Четверка» — хорошая отметка, но «пятерка» лучше.

7. «Пятерка» — самая лучшая отметка. 8. Самая плохая отметка — «двойка».

9. Твое платье, конечно, очень красивое, но мое платье красивее.

10. Мой папа — высокий мужчина.

11. Это более теплое пальто.

12. Я думаю, что наш учитель английского языка был очень терпелив.

13. Наш старый доктор был очень занят. Наш новый доктор даже более занят.

Читайте также:  Согласование прилагательного с существительным в русском языке

14. Моя учительница немецкого языка — самый энергичный человек.

15. Мы знаем, твой сосед — очень скучный человек.

16. Я считаю, твой дедушка — самый щедрый человек, которого я когда-либо встречал.

17. Часы Рональда точные, но часы его тети более точные.

18. Она купила часы в Швейцарии, потому что она считает, что швейцарские часы самые точные в мире.

19. Тот телевизионный фильм гораздо хуже, чем сегодняшний.

20. Какая самая смешная телевизионная программа?

21. Это были самые счастливые дни в ее жизни.

1. It is a very easy problem. Give me a more difficult problem.

2. In summer the days are long and the nights are short.

3. The 22nd of June is the longest day.

4. In July the days are shorter.

5. In December the days are the shortest.

6. A “ four” is a good mark, but a “five” is better.

7. A “five” is the best mark.

8. The worst mark is a “two” .

9. Your dress is very beautiful, of course, but my dress is more beautiful.

10. My father is a tall man.

11. It is a warmer coat.

12. I think our English teacher was very patient.

13. Our old doctor was very busy. Our new doctor is even busier.

14. My German teacher is the most ehergetic person.

15. We know your neighbour is a very boring man.

16. I think your grandfather is the most generous person I’ve ever met.

17. Ronald’ s watch is accurate, but his aunt’s watch is more accurate.

18. She bought her watch in Switzerland because she thinks Swiss watches are the most accurate in the world.

19. That film on TV is much worse than today’ s.

20. What’s the funniest TV programme?

21. Those were the happiest days in her life.

Раскройте скобки, употребляя тре­бующуюся форму прилагательного.

1. Which is (large): the United States or Canada? 2. What is the name of the (big) port in the United States? 3. Moscow is the (large) city in Russia. 4. The London underground is the (old) in the world. 5. There is a (great) number of cars and buses in the streets of Moscow than in any other city of Russia. 6. St. Petersburg is one of the (beau­tiful) cities in the world. 7. The rivers in America are much (big) than those in England. 8. The is­land of Great Britain is (small) than Greenland. 9. What is the name of the (high) mountain in Asia? 10. The English Channel is (wide) than the straits of Gibraltar. 11. Russia is a very (large) country.

1. Which is larger: the United States or Cana­da? 2. What is the name of the biggest port in the United States? 3. Moscow is the largest city in Russia. 4. The London underground is the oldest in the world. 5. There is a greater number of cars and buses in the streets of Moscow than in any other city of Russia. 6. St. Petersburg is one of the most beau­tiful cities in the world. 7. The rivers in America are much bigger than those in England. 8. The is­land of Great Britain is smaller than Greenland. 9. What is the name of the highest mountain in Asia? 10. The English Channel is wider than the straits of Gibraltar. 11. Russia is a very large country.

Переведите на английский язык,

1. Я такой же сильный, как Джон.

2. Я сильнее Джона.

3. Джон — самый сильный в классе.

4. Эта комната такая же холодная, как та комната.

5. Эта комната — самая холодная из всех.

6. Мой дом такой же большой, как твой дом.

7. Мой дом больше твоего.

8. Мой дом — самый большой в городе.

9. Мэри такого же возраста, как Джейк.

Читайте также:  Образовать от глагола варить прилагательные или причастия

10. Мэри старше Джейка.

11. Джейк — самый старший в классе.

12. Эта книга — такая же интересная, как та книга.

13. Эта книга интереснее той.

14. Эта книга — самая интересная.

1. I am as strong as John is.

2. I am stronger than John.

3. John is the strongest in the class.

4. This room is as cold as that one.

5. This room is the coldest of all.

6. My house is as large as your house.

7. My house is larger than your house.

8. My house is the largest in the city.

9. Mary is as old as Jake.

10. Mary is older than Jake.

11. Jake is the oldest in the class.

12. This book is as interesting as that one.

13. This book is more interesting than that one.

14. This book is the most interesting.

Задание 2. Составьте предложения, используя сравнительную степень прилагательных.

Horse/big/dog – A horse is bigger than a dog.

Everest is………(high) mountain in the world.

A whale is…………(big) animal on our planet.

He is the…………(good) student in our class.

This is……………(interesting) story by Dickens.

I am……………(happy) man in the world.

He is the most oldest student in his group.

You are taller then me.

My car is beter than his.

It is one of most beautiful lakes in the world.

These flowers are more cheap than those ones.

The Volga is…………(long) river in Europe.

Life in the country is…………(relaxing) than in the city.

He is one of…………(rich) people in the world.

My house is…………(modern) than yours.

The weather today is……………(good) than it was yesterday.

Ответы Задание 1.

hot – hotter – (the) hottest

small – smaller – (the) smallest

happy – happier – (the) happiest

expensive – more expensive – (the) most expensive

bad – worse – (the) worst

Mary is more polite than Ann.

A car is faster than a bike.

English is easier than German.

Sam is taller than John.

Your ring is more beautiful than mine.

the most interesting

He is the oldest student in his group.

You are taller than me.

My car is better than his.

It is one of the most beautiful lakes in the world.

These flowers are cheaper than those ones.

1. It was ___ music I have ever heard.

A) more beautiful
B) less beautiful
C) the most beautiful
D) beautiful
E) most beautiful

2. I have ___ time than he does.

A) bigger
B) larger
C) most
D) less
E) least

3. Your English is much ___ now. You’ve made___ mistakes this time.

A) best / least
B) better / less
C) the best / less
D) good / less
E) best / the least

4. Please, tell me something ___ than this old joke.

A) interesting
B) less interesting
C) more interesting
D) the most interesting
E) the least interesting

5. It is much ___ to speak English than to understand.

A) —
B) the most difficult
C) more difficult
D) difficult
E) most difficult

6. He is ___ among his classmates.

A) old
B) taller
C) the youngest
D) short
E) higher

7. I make ___ mistakes now than last year.

A) few
B) fewer
C) —
D) the fewest
E) fewest

8. It is ___ and ___ to live here than there.

A) warm / most pleasant
B) warmer / pleasant
C) warmest / pleasanter
D) warmer / more pleasant
E) warm / more pleasant

9. Which is ___ country in the UK?

A) industrial
B) the most industrial
C) more industrial
D) most industrial
E) industrial

10. The ___ you start, the ___ you’ll finish.

A) soon / more quickly
B) sooner / more quickly
C) sooner / quickly
D) soon / quickly
E) more sooner / more quickly

1-C, 2-D, 3-B, 4-C, 5-C, 6-C, 7-B, 8-D, 9-B, 10-B.

Источник